Engedélyszám: E/2020/000240

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000556

Rólunk

Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Csapatunk

Juhász Ildikó

Juhász Ildikó

Igazgató, szakmai vezető

Bereczki Márta Szilvia

Bereczki Márta Szilvia

Felnőttképzésért felelős vezető

Hajósi Péter

Hajósi Péter

Műszaki vezető

Jónás Tímea

Jónás Tímea

Irodavezető

Kezdetek

Minden ember életében vannak Nagy Fordulópontok. Nekünk ez 2008–ban történt meg.

Társam akkor tért haza egy hosszabb külföldi munkavállalásból, nekem pedig épp megszűnt a korábbi munkaviszonyom.

Kényszermegoldások következtek, hosszú, hajnali utazások Budapestre, átmeneti, nyomasztó munkahelyek. Éreztük, ahogy az élet azt mutatja: mást kell csináljunk…

Válaszút elé kerültünk, hogy merre tovább. Ahhoz, hogy ilyen korán „lehúzzuk a rolót”, még mindketten túlságosan aktívak voltunk, tele világmegváltó tervekkel. Újra és újra átgondoltuk, hogy mihez értünk, mit tudunk összekapcsolni, közös alapokon létrehozni.

Vezetői tapasztalattal, és a felnőttképzésben, magánintézményben szerzett sok évvel a hátam mögött, pontosan érzékeltem a szakképzés, különösen a felnőttképzés ellentmondásait.

Piacformáló ötlet

Mi pedig ott álltunk a merész ötletünkkel: vigyük be a digitális világba a valódi, emberközpontú felnőttképzést. Elkötelezett célunk volt, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely a felnőttképzésbe bekapcsolódók valós igényeit elégíti ki:

Pályám során mindig elkötelezett voltam az új módszerek, lehetőségek iránt. Csakhogy alkalmazotti létbe beleszocializálódott tanárként, rendkívül távol állt tőlem a vállalkozások világa. Szerencsére Sándornak voltak korábbi, vállalkozói tapasztalatai. Rábíztam magam, és így 2010. áprilisában, megalapítottuk a Humánorientáció Kft.-t. A feladatok megosztásában már könnyedén döntöttünk: a képzés részterületeinek szervezése az enyém, övé az informatikai háttér szervezése lett.

A jogszabályi keretek ekkor a távoktatást már megengedték a felnőttképzésben, legtöbbször ez egyet jelentett a „csomagküldő szolgáltatással”, a segítség nélkül, drágán kiküldött tananyagokkal.

Mi pedig ott álltunk a merész ötletünkkel: vigyük be a digitális világba a valódi, emberközpontú felnőttképzést. Elkötelezett célunk volt, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely a felnőttképzésbe bekapcsolódók valós igényeit elégíti ki:

Három grácia

Az online képzésünket 3 óvodai dajka virtuális jelenlétével kezdtük. Ez volt a „három grácia” szakasz, amire nagyon büszkék voltunk. Nem kellett sokat várni, hamar híre ment a Humánorientációnak. Egyre többen jelentkeztek a képzéseinkre, szinte kézről kézre adtak bennünket, ajánlottak egymásnak. Nem számítottunk ekkora sikerre, hamarosan alig volt az országnak olyan pontja, ahonnan ne érkezett volna felnőttképzésben résztvevő (sőt, mára Európa több országában is vannak sikeres vizsgázottjaink).

Az aktuális munkaerő-piaci igényeknek megfelelően új szakmák képzését vezettük be. Megtaláltuk a leghatékonyabb online képzési módszereket, követjük, és betartjuk a mindenkori jogszabályi előírásokat. Sosem voltunk restek tanulni, a képzéshez jól illeszthető, újabb diplomáimat 60 és 62 évesen szereztem meg, Sándor pedig folyamatosan fejlesztette a technikai megoldásokat.

Mi már több, mint 10 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeztünk, mire 2020-ban, a világ kényszer-online térbe költözött. Miközben gomba módra nőnek az olcsón gyors eredményeket ígérgető felnőttképzők, mi megmaradtunk korábbi értékeinknél. Csak a tisztességes üzleti kapcsolatokban hiszünk, az erről szóló, független és hiteles Bisnode tanúsítványt (AAA minősítéssel) minden nap büszkén nézzük.

Rengeteg megható, pozitív visszajelzést és szeretetet kaptunk a nálunk vizsgázott tanítványoktól akkor is, amikor 2021 őszén Sándor elhunyt.

A felnőttképzés jogszabályi környezete folyamatosan változik. A „diákjaink” megtisztelő bizalmát csak úgy tarthatjuk meg, ha naprakészen követjük azokat. Munkánkat elismerésre méltó háttér-csapat támogatja, akik nap, mint nap segítik a képzés és a vizsgák zökkenőmentes lebonyolítását. A felnőttképzésünkben résztvevőkből, erős, összetartó, támogató közösség épült, akik a közösségi médiában a hétköznapokban is megosztják sikereiket.

Esténként jó érzéssel ülök le a számítógéphez. Van minden emberben egy valós, rejtett szándék. Amióta tanár vagyok, mindig az ösztönöz, én a legjobb tanár akarok lenni. Vállalom! Ez a hitvallás végigkövetett a pályámon. Kaptam sok elismerést az életemben, de az egyik legkedvesebb ezek közül az az Oscar szobor, amit az asztalomon őrzök. Így ülök le minden órám előtt: tiszteld a Tanítványaid, nyújtsd ma is a legjobbat!

Felnőttképzés: Egy életre szóló utazás kezdete

Örömmel szeretnénk bemutatni nektek Szegedi Ferencnét, aki nem csupán szorgalmas és kitartó tanuló, hanem hatalmas tudásszomjjal is rendelkezik.

Őszinte elkötelezettségével és lendületével példát mutat mindenkinek, aki a fejlődés és az önképzés útján jár. Édesanyaként és feleségként a negyedik gyermeküket várva is elkötelezett maradt a tanulás iránt.

Az általa megszerzett tudást mindennap használja a munkahelyén, véleménye szerint a humánorientáció nem csupán egy képzés számára, hanem egy valódi lehetőség a szakmai és személyes fejlődésre. Mindenkit bátorít arra, hogy kövessék, és ne féljenek csatlakozni a felnőttképzéshez.

Őszinte gondolatai igazán megérintettek minket. Nagyon örültünk annak, hogy hitelesen, szívből beszélt a Humánorientáció képzéseiről, ezzel, a jövőben a képzésünkbe bekapcsolódókat is biztatja, motiválja.

Vélemények

Ezt mondják rólunk azok, akik már képzéseinken részt vettek

X