Történetünk

A Humánorientáció Kft. története

Minden ember életében vannak Nagy Fordulópontok. Nekünk ez 2008–ban történt meg.

Társam akkor tért haza egy hosszabb külföldi munkavállalásból, nekem pedig épp megszűnt a korábbi munkaviszonyom. Mind a kettőnknek 5-6 éve volt még a nyugdíjazásig…

Kényszermegoldások következtek, hosszú, hajnali utazások Budapestre, átmeneti, nyomasztó munkahelyek. Éreztük, ahogy az élet azt mutatja: mást kell csináljunk…

Válaszút elé kerültünk, hogy merre tovább. Ahhoz, hogy ilyen korán „lehúzzuk a rolót”, még mindketten túlságosan aktívak voltunk, tele világmegváltó tervekkel. Újra és újra átgondoltuk, hogy mihez értünk, mit tudunk összekapcsolni, közös alapokon létrehozni.

Vezetői tapasztalattal, és a felnőttképzésben, magánintézményben szerzett sok évvel a hátam mögött, pontosan érzékeltem a szakképzés, különösen a felnőttképzés ellentmondásait.

Pályám során mindig elkötelezett voltam az új módszerek, lehetőségek iránt. Csakhogy alkalmazotti létbe beleszocializálódott tanárként, rendkívül távol állt tőlem a vállalkozások világa. Szerencsére Sándornak voltak korábbi, vállalkozói tapasztalatai. Rábíztam magam, és így 2010. áprilisában, megalapítottuk a Humánorientáció Kft.-t. A feladatok megosztásában már könnyedén döntöttünk: a képzés részterületeinek szervezése az enyém, övé az informatikai háttér szervezése.

A jogszabályi keretek ekkor a távoktatást már megengedték a felnőttképzésben, legtöbbször ez egyet jelentett a „csomagküldő szolgáltatással”, a segítség nélkül, drágán kiküldött tananyagokkal.

Mi pedig ott álltunk a merész ötletünkkel: vigyük be a digitális világba a valódi, emberközpontú felnőttképzést. Elkötelezett célunk volt, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely a felnőttképzésbe bekapcsolódók valós igényeit elégíti ki:

 • Figyelembe veszi, hogy munka mellett tanulnak.
 • Olyan kis településeken élőkhöz juthassunk el, amelyek hátrányból indulnának az utazások miatt (a képzési helyszínekre vidékről eljutni rengeteg pénz és idő).
 • Biztonságos környezetben tanuljanak.
 • A hétvégék maradhassanak meg a családnak.
 • Könnyen elsajátítható legyen a tananyag.
 • Minden korosztály számára elérhető legyen, még azok számára is, akik -akár életkoruknál fogva- idegenkednek vagy tartanak a „digitális írástudástól”.
 • Nagyobb létszám mellett is kapja meg mindenki a személyre szabott figyelmet, segítséget és ösztönzést.

Az online képzésünket 3 óvodai dajka virtuális jelenlétével kezdtük. Ez volt a „három grácia” szakasz, amire nagyon büszkék voltunk. Nem kellett sokat várni, hamar híre ment a Humánorientációnak. Egyre többen jelentkeztek a képzéseinkre, szinte kézről kézre adtak bennünket, ajánlottak egymásnak. Nem számítottunk ekkora sikerre, hamarosan alig volt az országnak olyan pontja, ahonnan ne érkezett volna felnőttképzésben résztvevő (sőt, mára Európa több országában is vannak sikeres vizsgázottjaink).

Az aktuális munkaerő-piaci igényeknek megfelelően új szakmák képzését vezettük be. Megtaláltuk a leghatékonyabb online képzési módszereket, követjük, és betartjuk a mindenkori jogszabályi előírásokat. Sosem voltunk restek tanulni, a képzéshez jól illeszthető, újabb diplomáimat 60 és 62 évesen szereztem meg, Sándor folyamatosan fejleszti a technikai megoldásokat.

Mi már több, mint 10 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeztünk, mire 2020-ban, a világ kényszer-online térbe költözött. Miközben gomba módra nőnek az olcsón gyors eredményeket ígérgető felnőttképzők, mi megmaradtunk korábbi értékeinknél. Csak a tisztességes üzleti kapcsolatokban hiszünk, az erről szóló, független és hiteles Bisnode tanúsítványt (AAA minősítéssel) minden nap büszkén nézzük.

A felnőttképzés jogszabályi környezete folyamatosan változik. A „diákjaink” megtisztelő bizalmát csak úgy tarthatjuk meg, ha naprakészen követjük azokat. Munkánkat elismerésre méltó háttér-csapat támogatja, akik nap, mint nap segítik a képzés és a vizsgák zökkenőmentes lebonyolítását. A felnőttképzésünkben résztvevőkből, erős, összetartó, támogató közösség épült, akik a közösségi médiában a hétköznapokban is megosztják sikereiket.

Esténként jó érzéssel ülünk le a számítógéphez Sándorral. Van minden emberben egy valós, rejtett szándék. Amióta csak tanár vagyok, mindig az hajtott, hogy én a legjobb tanár akarok lenni. Ez a hitvallás végigkövetett a pályámon. Kaptam sok elismerést az életemben, de az egyik legkedvesebb ezek közül az az Oscar szobor, amit az asztalomon őrzök. Így ülök le minden alkalommal, ez az a gondolat, ami minden óra előtt bennem van:

A LEGJOBBAT NYÚJTANI…

Partnereink​

© 2019 All Rights Reserved
Látogatóink száma: 45930

Miért bennünket válassz?

 • Képzéseinket 11 éve csoportos online formában szervezzük!

 • képzésünk kényelmes

 • családod körében, online tanulhatsz

 • nem kell utaznod
 • minden segítséget megkapsz, nem hagyunk magadra
 • felkészítünk a vizsgára
 • segítünk az elhelyezkedésben
 • te is sikeres lehetsz a szakmádban

Képzéseink feltöltés alatt állnak! Köszönjük türelmedet!